Erciyes Dağı'nın Eski Çağlardaki Adı ARGOS

Derneğimizin işareti, Erciyes Dağı’nı simgelemesi sebebi ile “/\” şeklindedir.

“Hayatta elde edebileceklerinizin sınırını, hayal gücünüzün sınırları belirler.”

ARGOS BİSİKLET DERNEĞİ / Ayın Konuları

Bisikletin Tarihçesi / Diğer bir tabirle velespit

Bisiklet geçmişten günümüze değişkenlik göstererek gelmiştir. Bisikletin tarihçesine baktığımızda tarihte bilinen ilk bisiklet Çin’de ilkel tarzda 12.yy’da üretilmiştir.

İlk Türk Bisikletçi / CAVİT CAV

Selanik doğumlu olan Cavit CAV Türkiye’de bisiklet sporunun, bisiklet sanayisinin ve kadavra olarak vücudunu bağışlayanların öncü isimlerinden biridir.

Bisiklet seçerken nelere dikkat etmeli?

Bisiklet sporuna yeni başlayanların en çok sıkıntı çektikleri konu hiçbir araştırma yapmadan bisiklet alma işine girmeleridir.

Bisiklet ve Trafik

Trafikte bisiklet kavramını inceleyecek olursak öncelikle bisikletin ve bisiklet yolunun tanımlarını yapıp trafik kanunda nasıl yer aldığını incelememiz gerekiyor öncelikle.

SİZDEN GELENLER

Binin, sürün rüzgarı yüzünüzde hissedin...

Üç yıldır Argos Kayseri Bisiklet Derneği üyeleriyle birlikte bisiklet sürmekteyim. Pazar günleri çevre köylere, ilçelere keyifli turlar yapmaktayız.

Medeniyetin Ölçüsü Bisiklet

Yaşayarak tanıklığını yaptığımız ve büyülü bir çağ imajı çizilen 21’inci yüz yılın ortalarında ‘gelişmiş’ ülkeleri nasıl sınıflandıracağız.

Bisikletim ve Ben

Kayseri’de az da olsa bisiklet süren bayanları görmek içimde var olan bisiklet aşkını alevlendiriyordu sürekli.