Bisiklet sporuna yeni başlayanların en çok sıkıntı çektikleri konu hiçbir araştırma yapmadan bisiklet alma işine girmeleridir. Bir arkadaşın tavsiyesi ya da bir özenti sonucu tüketici hemen bir bisiklet mağazasına koşar ve bir bisiklet lazım der satıcı ise kişinin kullanım durumu boy ve ne amaçla kullanacağına bakmadan ticari kaygılarla hemen orada bulunan bisikletlerden göstermeye başlar bisikleti alacak kişi öncelikle bisikletin görüntüsüne bakar tekerleklerin kalınlığına bakar bir de frenlerini sıktı mı kararını vermiştir. İş aslında bu kadar basit değildir hatta yıllarca bisiklet kullanan ve bir yaşam tarzı haline dönüştüren bisiklet severler bile bisiklet hakkında çokta detaylı bilgi edinmemektedir. Bisiklet alacakların ilk dikkat etmeleri gereken husus hangi amaçla bisikleti kullanacakları bunu belirledikten sonra ikinci aşamada kadro boyu gelmektedir.

Bisiklette kullanıcılardan en çok kadro boyu konusunda şikayet gelmektedir. Kadronun minimum boyutunu seçmemize yardımcı olan en basit yöntemlerden biri seleden inildiğinde kadro üst bölümü yanı ayakları yere bastığınızda bacak arasında kalan yer ile kasık arasında 5 cm’lik bir mesafe olmasını uygun görür. Fakat daha profesyonel anlamda bisiklet kadrosunun tüm açıları sportif sürüş için önem taşır. Spor amaçlı profesyonel kullanımda ise Bike Fit gibi uygulamalar yaparak destek almak gerekebilir.

Kendilerine uygun bir kadro boyu kullanmayan kullanıcılar kısa zamanda bu sporu bırakmaktadırlar dikkat edilmesi gereken diğer bir husus kadronun kalitesi ve iyi bir marka olup olmadığıdır. Bisiklet üretimi konusunda o kadar çok marka türemiştir ki adeta merdiven altında bile bu işleri yapanlar vardır. Bisiklet üretiminde kurumsal firmaların birçoğu kadro kalitesi ağırlıklı bisiklet üretirken birçok firmada üzerindeki donanım ve çeşitli desenlerle müşterinin ilgisini çekmeye çalışmaktadır. unutmamalıdır ki bisikleti götüren kadro ve dönen aksamdır fren vites gibi unsurların katkısı çok azdır göbeklerin kalitesi lastiklerin kalitesi aynakolun kalitesi çok çok önemlidir .


Tablodaki ölçüler, bisiklet tiplerine ve markalara göre değişebilmektedir. Hesaplamalar ve ölçüler yaklaşık birimlerdir. XS - S - M - L - XL şeklinde yapılan gruplama ortalama ölçüler üzerinden yapılmıştır. Her bisiklet kendi özellikleri, sizin vücut ölçüleriniz ve sizin kullanım durumunuza göre değerlendirilmelidir. Her markanın üretici sayfalarında özel ölçü bilgilerini bulabilirsiniz.